Prezentacijske vještine: dr.sc. Ljerka Sedlan Konig

 
Pretraživanje
Govor
Ispis teksta

Linkovi


Stranica: 1
 
7 načina za testiranje osobne komunikativnosti
Svi mi sami sebe doživljavamo subjektivno. Iz tog razloga teško ocjenjujemo jesmo li dobri komunikatori. Stranica sadrži određene metode i tehnike pomoću kojih možemo provjeriti koliko jasno i razumljivo prenosimo informacije.

Brojite svoje poštapalice prije nego što se pojave
Na stranici se objašnjava jednostavna tehnika za odvikavanje od uporabe poštapalica u govoru. Ljudi često nesvjesno upotrebljavaju razne poštapalice kao što su "ovaj", "znaš", "dakle" i sl. Brojanje ovih izraza je kao brojanje grešaka. Pomaže da ih se riješimo.

Kako govoriti?
Stranica nudi usporedbu dobre i loše prezentacije, tj. dobrog i lošeg prezentatora. U fokus je stavljen polaznik i njegovo promatranje predavača.

Pred kamerama
Poznajete neko područje te ste možda držali prezentacije nekoliko puta. Pravila se mijenjaju kada nešto morate prezentirati pred kamerama u obliku intervjua. Što možete očekivati i na što se trebate spremiti kada se nađete u takvoj situaciji, pročitajte na ovoj stranici.

Prezentacijske neugodnosti i neplanirani incidenti
Što napraviti u slučajevima kada prezentacija skrene s puta kako je isplanirana. Ova strania daje brojne odgovore na pitanja "Što napraviti ako se dogodi...?"

Savladavanje treme
Spremili ste govor, poznajete temu koju ćete prezentirati. Znate točno što želite reći i kako biste željeli to reći, no čim izađete pred grupu ljudi, pojavi se trema i vaši planovi o ležernom držanju prezentacije polako padaju u vodu. Ova stranica nudi nekoliko jednostavnih tehnika za postupno savladavanje treme.

Što raditi kada zaboravimo što trebamo reći
Tijekom prezentacije, često se događa da zaboravimo što smo trebali reći. U tim slučajevima nastaju govorne praznine gdje publika očekuje od prezentatora da nastavi s prezentacijom. Kako se "izvući" i što raditi u takvim situacijama, pročitajte na ovoj stranici.

Usmene prezentacije
Intervjui, predavanja, tečajevi, čitanje poezije – svaka vrsta prezentacije ima svoja pravila i svoje specifičnosti koje treba imati na umu prilikom pripreme i održavanja. Stranica daje pregled pet vrsta prezenacija te naputke i savjete za svaki pojedini slučaj.

Stranica: 1
MONO Distance Learning
korisnik: zaporka: